ΜΕΝΟΥ

ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI O IATPOΣ MAPINOΣ TΣIPIΓΩTHΣ

AΠO TΙΣ 05/06/2023 ΘA ΔEXETAI TOYΣ AΣΘENEIΣ TOY ΣTO NEO IATPEIO:

 

Λ. KHΦIΣIAΣ 280 & ΔHMOKPATIAΣ 1
N. ΨYXIKO TK 15451

THΛ.: 2106719393 – 2106713344
ΚΙΝ.: 6932566868
EMAIL: info@mtsirigotis.gr

ΣAΣ ENHMEPΩNOYME OTI O IATPOΣ MAPINOΣ TΣIPIΓΩTHΣ

AΠO TΙΣ 05/06/2023 ΘA ΔEXETAI TOYΣ AΣΘENEIΣ TOY ΣTO NEO IATPEIO:

 

Λ. KHΦIΣIAΣ 280 & ΔHMOKPATIAΣ 1
N. ΨYXIKO TK 15451

THΛ.: 2106719393 – 2106713344
ΚΙΝ.: 6932566868
EMAIL: info@mtsirigotis.gr

Μαρίνος Τσιριγώτης

ΜD. CST (UK) FRCOG
Χειρούργος - Γυναικολόγος
Ειδικευθείς στην Ιατρική της Αναπαραγωγής

ΕΡΕΥΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Ιατρική Εκπαίδευση

Ιατρική Σχολή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου - Αθήνα 1978-1984

Προσόντα

 • Πτυχίο Iατρικής (1984) Ιατρική Σχολή Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών
 • MD (Πανεπιστήμιο Αθηνών), Μάιος 1990
Θέμα: βακτηριουρία ως προγνωστικός παράγοντας επιβίωσης σε ασθενείς με πρωτοπαθή χολική κίρρωση
 • MRCOG Μαΐος 1992
 • CST Ιούνιος 1995 (τίτλος ειδικότητας Μαιευτικής-Γυναικολογίας)
 • FRCOG Σεπτέμβριος 2004

Ακαδημαϊκές Διακρίσεις

 • Διάκριση στη Μαιευτική & Γυναικολογία
 • Διάκριση στη Χειρουργική

Βραβεία

 • Student of the Year (1983-1984)
 • Επιστολή διάκρισης για τη θέση Registrar στη Μαιευτική και Γυναικολογία από την επιτροπή Υγείας του Greenwich, 1992

Επιστημονικοί σύλλογοι

 • Εταιρεία Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής.
 • Ευρωπαϊκή Εταιρεία Ανθρώπινης Αναπαραγωγής και Εμβρυολογίας (ESHRE)
 • Βρετανική Εταιρεία Γονιμότητας (B.F.S.)
 • Αμερικανική Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής (ASRM)
 • Hunterian Society
 • New York Academy of Sciences
 • Ελληνική Εταιρεία Μαιευτικής & Γυναικολογίας
 • Ελληνική Εταιρεία Γονιμότητας & Στειρότητος
cv

Θέσεις εργασίας

1998 - σήμερα
Διευθυντής Αναπαραγωγικής Ιατρικής ΑΚΕΣΩ Έμβρυο a.r.t. (κέντρο Γυναικολογίας και Αναπαραγωγής), Σώχου 7, Ν. Ψυχικό, Αθήνα 115 25. Αυτή είναι μια θέση στην αναπαραγωγική ενδοκρινολογία και στη θεραπεία της υπογονιμότητας. Περιλαμβάνει κλινική και επιστημονική εργασία σε όλες τις πτυχές των τεχνολογιών υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Υπεύθυνος για την καθημερινή διαχείριση του προγράμματος εξωσωματικής γονιμοποίησης, καθώς και για τη διατήρηση των οδηγιών της κρατικής αρχής Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Οι κλινικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν επίσης υστεροσκοπικές και λαπαροσκοπικές επεμβάσεις (διαγνωστικές και θεραπευτικές) που σχετίζονται με τη στειρότητα αλλά και την πλήρη φροντίδα & τοκετό 100 εγκύων γυναικών ετησίως.
Συμμετοχή σε ερευνητικές δραστηριότητες του κέντρου και κλινικές μελέτες με διεθνή παρουσία.
Προσκεκλημένος ομιλητής σε τοπικά και διεθνή συνέδρια με πληθώρα σχετικών δημοσιεύσεων.

Νοέμβριος 1984 - Οκτώβριος 1986

Resident Medical Officer κατά τη διάρκεια 23 μηνών υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας. Κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου, και με εξαίρεση τους δύο πρώτους μήνες που δαπανήθηκαν για την στρατιωτική εκπαίδευση, υπηρέτησα ως:
 • Βοηθός Επιμελητή στην Παθολογία και Παιδιατρική στο 251 Νοσοκομείο Αεροπορίας, Αθήνα, (21/1/85 έως 30/4/85).
 • Λοχίας Ιατρός της Πολεμικής Αεροπορίας, Air Force Base, Μάτι, Αθήνα, (05/01/85 σε 28/10/86) Η θέση αυτή έδωσε την ευκαιρία για την ιατρική παρακολούθηση και θεραπεία του στρατιωτικού προσωπικού, με παράλληλη στενή συνεργασία με το Νοσοκομείο 251 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Νοέμβριος 1986 - Μάρτιος 1987

Clinical Attachment με τον καθηγητή Ν McIntyre και Δρ AK Burroughs, Μονάδα Ήπατος, Royal Free Hospital, Pond Street, London NW3 2QG.
Αυτή ήταν η πρώτη γνωριμία μου με την Εθνική Υπηρεσία Υγείας και τo προηγμένο έργο μιας ακαδημαϊκής μονάδας. Θα επηρεάσει επίσης την απόφασή μου για εκπαίδευση στην Αγγλία. Εμπειρία σε ηπατικά νοσήματα και κλινική έρευνα ήταν τα κύρια θέματα. Η διδακτορική διατριβή σχετικά με την ασυμπτωματική βακτηριουρία σε ασθενείς με πρωτοπαθή χολική κίρρωση ήταν το αποτέλεσμα αυτής της θέσης.

Μάρτιος 1987-Ιούλιος 1988

Ειδικευόμενος στη Γενική Χειρουργική με τον καθηγητή Ι. Ανδρουλάκη, Πανεπιστημιακό Τμήμα Χειρουργικής, Νοσοκομείο-Άγιος Ανδρέας, Πάτρα, Ελλάδα. Πολυάσχολο τμήμα επειγόντων περιστατικών & εμπειρία σε εγχειρήσεις στην κοιλιακή χώρα, καθώς και σε ορισμένες περιπτώσεις γυναικολογική ογκολογία. Η θέση αυτή περιλάμβανε επίσης δύο εξωτερικά ιατρεία την εβδομάδα & διδασκαλία φοιτητών.
Μαιευτική & Γυναικολογία

Σεπτέμβριος 1988 - Δεκέμβριος 1988

Clinical Attachment στη Μαιευτική & Γυναικολογία Ακαδημαϊκό Τμήμα, Royal Free Hospital του Λονδίνου NW3 2QG. Καθηγητής RW Shaw.
Αυτή η περίοδος αποτέλεσε μια ανεκτίμητη κατάρτιση για τους περαιτέρω διορισμούς μου στη Μαιευτική & Γυναικολογία. Εμπειρία στη φροντίδα και διαχείριση μαιευτικών και γυναικολογικών ασθενών, παράλληλα με διδασκαλία, επισκέψεις ασθενών, συνέδρια, παρουσίαση περιστατικών.

Ιανουάριος 1989 - Δεκέμβριος 1990

Senior House Officer στη Μαιευτική & Γυναικολογία στον κ. RA Harlow, Chase Farm Hospital, The Ridgeway, Enfield, Middlesex EN2 8JL
Αυτή ήταν η πρώτη Μαιευτική & Γυναικολογική θέση ειδίκευσης, σε αυτό το Περιφερειακό Νοσοκομείο το οποίο είχε 650 κλίνες με μέσο όρο 3.500 τοκετούς και 1500 γυναικολογικές εισαγωγές ανά έτος. Το νοσοκομείο ήταν καλά εξοπλισμένο με καρδιοτοκογραφία, ειδική μονάδα φροντίδας νεογνών, μονάδα υπερήχων και κολποσκόπηση. Ήταν μια εξαιρετική θέση η οποία προέβλεπε την ευρεία εμπειρία στη Μαιευτική και Γυναικολογία, λόγω των καθηκόντων που συμπεριλάμβαναν μεταξύ άλλων προγεννητικό έλεγχο, τοκετό και την επιλόχεια φροντίδα των μαιευτικών ασθενών, εξωτερικά ιατρεία και γυναικολογικές επεμβάσεις με δύο συνεδρίες την εβδομάδα. Κατά τη διάρκεια αυτής της θέσης πέρασα το Part-I MRCOG των εξετάσεων για το Βασιλικό Κολλέγιο των Μαιευτήρων-Γυναικολογίας.

Ιανουάριος 1991 - Νοέμβριος 1992

Registar στην Μαιευτική & Γυναικολογία εκ περιτροπής σε εξαμηνιαία βάση μεταξύ των κ. JA Elias & C Young, και J. V Carr. Greenwich Περιφερειακό Νοσοκομείο, Λονδίνο SE10 9HE.
Αυτή ήταν μια πολυάσχολη θέση με εφημερία 1 προς 3. Υπήρξε μια γρήγορη εναλλαγή ασθενών με μέσο όρο 6000 τοκετούς ανά έτος. Συμμετείχα στις κλινικές, τη διδασκαλία,και τα εξωτερικά ιατρεία. Ήμουν υπεύθυνος για την παρακολούθηση των ασθενών σε γυναικολογικές κλινικές, τη διαχείριση των διαφόρων ενδονοσοκομειακών περιπτώσεων και την εκτέλεση δύο μείζονων και ελάσσονων γυναικολογικών-χειρουργικών συνεδρίων ανά εβδομάδα. Ήμουν επίσης υπεύθυνος για την εποπτεία της αίθουσας τοκετών και για την νοσοκομειακή περίθαλψη των επίτοκων γυναικών & λεχώνων. Κυήσεις υψηλού κινδύνου ήταν επίσης μέρος των υποχρεώσεων παράλληλα με κολποσκόπηση, γυναικολογική ογκολογία, μαιευτικό υπερηχογράφημα και μία λίστα αμνιοκέντησης την εβδομάδα. Έμφαση δόθηκε στην ανάπτυξη των χειρουργικών ικανοτήτων με μια σειρά από εξειδικευμένες διαδικασίες, συμπεριλαμβανομένων Burch colposuspensions, sacrospinal colpopexies, και Whertheim υστερεκτομή. Ενώ εργαζόμουν στο Greenwich, έγινα μέλους του Βασιλικού Κολλεγίου με την πρώτη προσπάθεια (MRCOG)

Δεκέμβριος 1992 - Δεκέμβριος 1995

Research Fellow Αναπαραγωγικής Ιατρικής με τον καθηγητή Ian Craft στο London Gynaecology & Fertility Centre, 112Α Harley Street, Λονδίνο W1N 1AF. Αυτή η θέση περιλάμβανε κλινική εργασία σε όλες τις πτυχές της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Η κλινική και επιστημονική έρευνα ήταν επίσης μέρος της εκπαίδευσης. Ως αποτέλεσμα αυτής της εκπαίδευσης απέκτησα μοναδική εμπειρία σε όλες τις μεθόδους της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής (κλινικές & εργαστηριακές τεχνικές). Ήμουν, επίσης, υπεύθυνος για το πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων και της παρένθετης μητρότητας, που είχαν συσταθεί από την Αρχή της Ανθρώπινης Γονιμοποίησης και Εμβρυολογίας (ΕFEA). Επίσης σε εβδομαδιαία βάση γινόντουσαν λαπαροσκοπικές και υστεροσκοπικές επεμβάσεις.

Ιανουάριος 1996 - Δεκέμβριος 1997

Διευθυντής στην Αναπαραγωγική Ιατρική στο London Gynaecology Fertility Center, 112Α Harley Street, Λονδίνο W1N 1AF
Αυτή η θέση πλήρους απασχόλησης περιλάμβανε την διάγνωση & θεραπεία των υπογόνιμων ζευγαριών και όλες τις δραστηριότητες αναπαραγωγής υπό την ευθύνη μου.
prev
next